söndag 5 oktober 2008

Magic Loop


Jag har som många andra en del UFO:n liggandes. Men kände ett stark sug att testa min nya rundsticka, från Knit Picks. Dels för att se om de är så fantastiska som alla säger fast jag köpte den mest för dess längs. Äntligen ska jag testa Magic Loop. Dvs att sticka två sockor samtidigt. Jag har ju problemet att ofta tycka att det är roligt att sticka en socka...den andra brukar ju inte bli till. Men nu när båda stickas samtidigt... hittills tycker jag det är helt underbart. Jag tror jag behöver testa nya tekniker för att finna stickningen rolig och utvecklande.

Har inhandlat ett underbart mjukt baby alpacka, som ska bli ett par vantar. I olika grå nyanser och inspirerad av Eva i Halmstads blogg vill jag prova sticka ett par mönsterstickade. Kan man sticka vantar på magic loop? Det blåa garnet är ett Manos del Uruguay som jag trodde man var tvungen att shoppa via nätet så till min förvåning hittade jag det i en garnaffär i Sverige. Det är en blandning mellan merinoull, silke och helt underbar lyster.


7 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Va skoj att du försöker med Magic Loop de är ett så bra sätt att få båda sockorna gjorda. Visst går de på vantar med och på ärmar, funkar jättebra.
Såg att du gjort fynd på Madebyme, var inne själv en runda i går =)

Må så gott på dej.
Eva.

Fru P sa...

Hej Lilla Anna! Jag säger detsamma som du, kul att hitta en ny blogg! Jag har ju hört uttrycket "magic loop" men inte fattat riktigt vad det är... Verkar ju otroligt praktiskt!

Janette sa...

vill oxå testa magic loop ngn dag...

/J

teresa sa...

Om det funkar så vill jag gå på kurs hos dig! Lycka till!

teresa sa...

Hej igen!
Stickar Candle flame i merinosilket, samma garn som jag stickade Olivias fina benvita sjal i. Tror jag köpte det när du o jag var på rea hos Carinas garn? Det är lite bambu i också - superhärligt garn!
Hämtar dig på torsdag. 17.45 eller tidigare?

Åsa sa...

Försöker också testa magic loop men jag blir bara vrång. Det ser så lätt ut när andra gör det.

Lissan sa...

Hej ! Hur lång rundsticka behövs ? Jag har tänkt att sticka sockor av restgarner som samlats på hög och då borde det vara enklast att sticka båda sockorna samtidigt.