torsdag 9 oktober 2008

Diskriminering

Argh.....jag blir så j*vla arg.

Är det rätt att förbjuda en mamma med sitt barn och barnvagn att inte sitta inne och fika på ett café?

Jag och lillkillen tog en tågresa in till stan för att ha en mysig dag och möta farmor vid tåget. Jag kände efter ett tag att min mage började knorra och lillkillen behövde också mat så vi siktade in oss på ett café. Väl inne efter att jag beställt blir jag tillfrågad om jag sitter inne eller ute?! Jag svara inne, cafét är ett i modern stil med stora ytor så vi skulle få plats. Men då fick jag som svar att de inte tillåter barnvagnar inne, jag undrade om hon skämtade men fick som svar att jag gärna får låna ett lås för att låsa fast barnvagnen på utsidan.

Jag tittade på min vagn med varor under och lillkillen som halvslumrade i den.... är hon sann?!

Men ja det stämmer jag fick inte sitta inne och fika med min barnvagn. Jag har aldrig fått detta bemötandet någonsin innan och jag upplevde jag hur det känns att bli diskriminerad. Vilket är hemskt...... får man behandla föräldrar på detta sätt?

Jag valde att gå därifrån, arg, ledsen och irriterad.

5 kommentarer:

Åsa sa...

Det var det värsta jag hört. Jag förstår om du blev upprörd. Hoppas du hittade nåt annat ställe att fika på.
Kram

Eva i Halmstad sa...

Ja, jag förstår också att du blev upprörd.
Får man bete sej så?

Hoppas ni fick fika på nått annat "trevligt ställe"

Ha de bra på dej.
Eva.

Maria sa...

Jag vet att en del gör så bara för att få mer plats eller någon annan dum anledning. Men för vissa är det ett krav från brandmyndigheter. Är helt enkelt inte tillåtet, för om det skulle brinna så är barnvagnar massor i vägen och kan skapa en massa tråkigheter.

Men jag förstår dig helt och hållet. Hade också blivit besviken. Har fyra barn själv så jag vet hur beroende man är av barnvagn och att man inte "bara" kan lämna den utanför.

Susilull sa...

Förstår hur du kände dej. Kan också förstå att det ibland kan bli trångt med barnvagnar inomhus, men är det gott om plats tycker jag inte det skulle vara något problem. Man vill väl inte sitta ute och fika mitt i vintern.. Hoppas du hittade ett annat mysigt ställe att fika på.

Lilla-Anna sa...

hej ocht tack för kommentarerna, jag förstår att det kan bli trångt med vagnar och att de kan vara ivägen men kan man inte visa detta med en skylt?!

Vi hittade en parkbänk i fullt solsken vilket var bättre....

ha det gott