tisdag 14 oktober 2008

Utflykt och Rosa Bandet

Som småbarnsförälder är det lillkillen som bestämmer när man ska vakna, äta och vila middag. Eller rättare sagt så blir det lättare att följa hans rutiner. Så vi gick upp idag, kikade ut och såg att det var utflyktsväder.

Men tog det lungt, åt frukost... slappade en stund, lekte och busade. Sen gjorde vi iordning oss och allt som behövdes för dagen packades ihop. In i bilen och vi var iväg. Målet är ett underbart fiskesamhälle utefter kusten. Jag gillar att besöka dessa när sommarsäsongen är över och turisterna åkt hem. Vi tog det lungt på småvägarna och när vi kom fram satt vi i bilen och bara mös. Hade spanat in några gallerier, en slöjdbutik, ett cafe och ett museum vi skulle besöka.

Väl ute ur bilen, lillkillen i sin vagn och vi promenerade mot en butik såg att de hade öppet tisdag, tog tag i dörren och den var låst.
Då var klockan strax efter tio!!! Hade ju inte en tanke på att kolla klockan innan vi åkte. Tyckte ju och det kändes i kroppen som att den borde vara närmare kl.12...men icke. Och ställena vi skulle spana in öppnade ju inte förrän kl.11.

Men vi hittade ett galleri kombinerat med ett cafe och vi fick komma in. Så vi mös med en långfika. Kollade in ljuvlig keramik, häftiga smycken och fräcka träarbeten. Sen orkade vi inte med så mycket mer så vi drog oss hemåt.

Besökte en garnbutik på vägen hem och hittade ett rosa nystan framtaget för Rosa Bandet och en viss summa när man köper garnet går till Rosa Bandet, så jag har gjort en god gärning idag. Väl hemma gick det av bara farten att hoppa ur jeansen och i mysbyxor, hälla upp ett glas vatten och sjunka ner i soffan för vila och reflektion.
Lillkillen kryper runt och jag surfar på nätet... det är härligt.

10 kommentarer:

Medea sa...

Vilka fina garner. Vad ska du sticka av det rosa?
Mannen har inte stickat på många år nu men det är bra att kunna diskutera saker med honom och han förstår vad jag menar.

Maria sa...

Vad härligt det låter med utflykt till skärgården så här på höstkanten. Vi åkte till vårt sommarställe förra helgen. Det ligger i nordvästra Skåne precis vid havet och mitt i ett sommarstugeområde där det alltid är fullt med folk på somrarna. Åker man dit nu är allt så lugnt, man blir på något sätt rofylld bara av kontrasten. ...

Åsa sa...

Vad härligt ni verkar ha. Tyvärr går åren med småbarn så himla fort och numer är mamma mest bara pinsam. Det blir visst bättre när dom värsta pubertetshormornerna har lagt sej.
Kram

Eva i Halmstad sa...

Grattis till en jättehärlig tur, njut nu av ditt liv, dom små växer så fort.
=)
Må så gott på dej.
Eva.

Susilull sa...

En sån mysig tur! Och till vilket mysigt ställe!!!
Vet precis var du varit, hi hi
Kanske får hålla utkik ute i hamnen om du kommer på fler besök.

Undra om man kan se på en människa om hon är en "stickbloggare"?! :-)

Ha det bra!

Fru P sa...

Mmmmm...jag vill också vara mammaledig igen! (Fast jag värderar min goda nattsömn, var sak har sin tid....). Jag undrar också om det syns att man gillar att sticka!?! Kanske om man har kulturtantsmössan på (dragspelsbaskern).

Eva S sa...

Tack för kommentaren. Tycker som du att får man inte ta in barnvagnar så kan dom sätta upp en skylt på dörren. Sticka lugnt och njut av mammaledigheten. Barn växer och blir stora och det alldeles för fort.
Må gott

Anonym sa...

MYSIGT verkar ni ha!!!!!!!!
Jättemysig blogg du har måste läsa ikapp lite.
Vilken tur att du tittade in till mej, annars hade jag ju inte hittat dej!!!
Stickningen såg också intressant ut..det ska jag titta närmare på.
Hoppas ni får ännu en härlig dag,
http://rosalucia.bloggagratis.se

Anna sa...

Åhhhh, så underbart det rosa ser ut!
Var köpte du det och vad är det för material och pris? Nyfiken...alltid trevligt att göra en god gärning!
Vilken mysig dag ni hade, blev nostalgisk och tänkte på min egen underbara "mammatid" för några år sedan. Det är en speciell period i livet, en härlig!

Karin sa...

Hej och tack för besöket på min blogg! Det verkar som om ni hade en underbar dag. Härligt också att du verkar njuta så av mammaledigheten. Ha det gott!
/Karin