tisdag 6 januari 2009

Syster Yster

Ibland är man glad att man har systrar och ibland.... min storasyster är duktig på att få ihop en bra outfitt, jag gillar verkligen hennes stil. Den är så härlig!

Så en dag undrar hon om jag kan hjälpa henne sy en kjol, visst inga problem. Jag hjälper dig. Vi syr, nålar och pressar. Det ska bli en rosaaktig kjol i ett ullblandat tyg. Jag tror mönstret kommer från en Burda tidning. Sen fixade hon pillet, det som behövdes göra för hand.


Den är vacker som en liten karamell, med några veck baktill. Jättefin och sitter som handen i handske på henne.

Har även fått sticka en mössa till henne, hon råkade krympa sin som hon fått av mig tidigare. Hon shoppar garnet och jag börjar sticka. Den krympta mössan gjorde jag på måfå... och även denna blir stickad så. Tills jag tycker mig känna igen mönstret jag använder mig av. Visst, var det samma som i den krympta mössan, avslutar med att virka en söt liten picotkant i nederkant.


3 kommentarer:

Pia sa...

Kjolen är verkligen en karamell. Och mössan förstås! Så duktig du är!

frisky frog sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har! Och kjolen, supersnygg! Vecken på bakstycket är så... eleganta. Du vet möjligtvis inte vilken Burda?
/Vi "ses" igen!

Helena sa...

så snygga! Du verkar ju inte behöva några mönster:) utan fixar snygga mössor ändå! "Hänget" blir något mindre med debbie Bliss men jag gillar det!