tisdag 20 januari 2009

Besvikelse

Dagen startade bra, lekte med mina restgarner igår. Virkade och det var hur kul som helst. Känns bra att använda upp snuttarna som blir kvar efter avslutade projekt.

Idag kändes det helt rätt att börja på ett nytt projekt och mina tankar de sista dagarna har gått till Stickameras sockklubb och årets första mönster, Plaited Points. De tidigare startade projekten behöver funderas på så de är undanlagda på vila. Men ialla fall, jag kokar kaffe, startar datan, hämtar garn och stickor. Tänkte sticka på magic loop. Så långt är allt bra tills jag sätter mig och läser mönstret. Jag fattar inte, förstår helt enkelt inte. Hur jag ska börja? Stickas de uppifrån eller från tån? Det var helt enkelt för krångligt för mig. Jag har svårt att inse att jag har begränsningar. Att det finns saker jag inte klarar av. Jag vill ju kunna. Men har insett att jag ska inte sticka dessa sockar, kommer bara vara jobbigt när jag inser under stickandets gång att det inte blir bra.

Nu känns det som att jag är tillbaka på ruta 1, utan projekt och ideer fast med gott kaffe i magen... så vi får se vad som hända ska under denna dag.

3 kommentarer:

Annas Alster sa...

Jag är säker på att lusten kommer tillbaka till dig snart. Hoppas du får se lite sol idag!
Kram Anna

teresa sa...

Det var nog bara fel dag...
Mönstret börjar från tån (spännande, har jag aldrig testat) med ngn speciell sorts uppläggning. Och så vidare uppåt. Jag tror jag ska testa efter pågående projekt. Eller redan nu..?
Lycka till.

Susilull sa...

Tråkigt när det blir sådär, men snart är lusten och nya projekt tillbaka ska du se!
Och de som känns för svåra behöver ligga till sig lite, och plötsligt har man kommit på hur det ska gå till.
Jag började också på ett par tå-upp-sockor där man först skulle virka en liten rad luftmaskor till att börja sticka maskorna i, men tyckte det blev fult så jag löpte upp igen...

Ha det så bra!