fredag 16 januari 2009

Havet!


Idag bryggde vi kaffe, packade ner sittunderlägg och bananer. Turen gick till havet, var väldigt sugen på att komma ut hit. Det är tyst, rofyllt och det var fruktansvärt kallt. Hemma känns det ju annorlunda än vid havet där det blåste en del men vi tog en liten promenad och hittade ett mysigt vindstilla hörn för en fika. När sambon öppnade väskan undrade hanförvånat: Varför i hela friden har du med dig en stickning?!

För att fotas så klart, efter gårdagens inlägg spanade jag in min garnsamling på jakt efter ett väst garn men hittade istället detta underbara Manos del Uruguay, silkeblandat ullgarn. Men det skulle inte räcka till en väst utan bli bra fint till Argosy halsduk.... så nu stickar jag min första halsduk och funderar på om jag har något bra väst garn i mina gömmor.

4 kommentarer:

Annas Alster sa...

Havet vintertid är något speciellt. Här i mellansverige är det långt långt dit, men snart kommer ljusare tider med vårpromenader på Orusts klippor. då ska jag också fota alster på klipporna...

Ulricha sa...

Åh, vilka härliga bilder. Din stickning passade verkligen in i miljön.

Och jag som tjatar på min sambo att vi ska åka till kusten, jag behöver lite drivved för kommande projekt :-) Men han är så motsträvlig.

Emmas dagar sa...

Vilka fina bilder!

Tack för titten. Jag har nog fixat Laminaria-felet nu:-)

Helena sa...

Jättefina bilder du har tagit!

Mössan som jag har stickat, s k Åremössa, stickas på tvären. Hur enkelt som helst. Sticka en kvadrat c:a 30 x 50 cm, sy ihop på ena sidan och "snörp" ihop toppen. Sedan är det klart!