torsdag 24 januari 2008

Roligt...


Lillkillens vantar är klara, de blev jättesöta. Stickade dessa utifrån
Regia-mönstret och med drops alpacka.


Har lyckats hitta min inspiration, undrar vart denna legat gömd någon stans den senaste tiden?! Har börjat sticka en rolig mössa ur boken Hand knitting collection book number two av Cornelia Tuttle Hamilton. Mössan heter Trana hat och stickas i Noro garnet Iro. Jag kommer inte att sticka det i de färger som visas på bilden utan har valt ett garn som såg dovare ut i affären och tänkte att det nog kan passa mig. Så jag nystade upp det.


Men det är först efter att jag stickat en bra bit som jag inser att det är stor variation i färgerna och jag börjar fundera på vad jag ska ha till?! Vilken sjal, vantar etc... kanske dags att sticka en ny sjal. Har min favorit som hängt med i två år nu.
Själva stickningen är rolig, fick börja om flera gånger då det krävs att man är med och är aktiv innan jag lärt mig mönstret. Men än så länge går det bra och längtar tills den är klar att användas. Jag kommer iallafall att synas då de flesta mössor i min korg är i mörka färger, svart och brunt.

5 kommentarer:

Eldstickan sa...

Hej, tack för krya på sig hälsningen ;oP Jag gillar både Cornelia och hennes böcker, hon är supertrevlig och hennes affär i Mariefred är mysig. Jag har samma bok som du och det är kul att kunna gå tilbaks till gamla mönster och regilla dom. Eldstickan;oP

Frida sa...

Hej! jag tackar för kommentaren på min blogg och passar på att svara att beskrivningen på mössorna kommer från Järbo garn. Hittade deras hemsida för ett tag sedan. Men jag tycker att de är lättstickade också, var det första diagrammönstret jag gjort.

eva i halmstad sa...

Vad rolig mössa du gör.
Skoj du har fått tillbaka inspirationen.
Ha de gott på er.
Eva

teresa sa...

Kul att du hittat inspirationen igen. Vantarna blev ju för gulliga!

Boel sa...

Kul att du hittade till min blogg och kul för mig att hitta till din :=). Mössan ser jättekul ut att sticka och ofta händer det mig också att när jag stickat en mössa så "uppstår" ett behov av en ny sjal eller vantar. Konstigt ;=)

Hoppas du får en skön helg!