tisdag 3 februari 2009

Ompyssling

Vintern har kommit, det är kallt ute och igår lös solen. Jag har fokuserat på våra krukväxter och några har fått ny jord. Här hemma har vi rensat ut, köksskåpen och en garderob med porslin utsattes. Sambon tog tag i det med en gång att köra iväg det till återvinningen och nu är det en skön känsla, en lättnad.

Sambon gick även igenom sin garderob och ett par jeans han jag rädda, vad ska du ha dem till? Sy byxor till lillkillen. Det blev riktigt bra, nederkanten på jeansen är kvar som nederkant på en modell mindre jeans. Ena backfickan blev en mindre ficka och i midjan har jag sytt i en mudd med jeansinslag, öljetter och snodd så de går att dra åt i midjan. Har även sytt ett par mjukisbyxor av tyg från min samling. Det är så kul att sy kläder till honom, de är små och går fort att få ett resultat.


Har suttit några dagar och tittat i min garnsamling, funderat på vad nästa projekt ska bli. När jag fyllde år i höstas fick jag av mina föräldrar och syskon komplettering av lingarn så jag skulle kunna sticka en tröja till mig. Jag stickade ganska fort upp en men sydde inte ihop den, den blev istället liggandes i en påse i garderoben men nu har jag hittat ett annat mönster och tror det kommer bli bättre.

1 kommentar:

teresa sa...

Gulliga minijeans, vad duktigt du är!