fredag 5 december 2008

Uppdatering..


Hej hej
Här kommer en uppdatering från sjuhussängen. Tycker dock det inte är så kul att fota i höstmörker... försöker med så mycket ljus det går. Kanske dags att redigera sina bilder något innan de läggs ut... men det hänger på framtiden. Insåg när det var dags att fota strumpor att mina ben inte sett till en rakhyvel på länge... kanske dags att vaxa dem... nåja.
Det är helt otroligt hur fort och bra det går att sticka sockor. Sen jag testade magic loop har det bara rasslat till.

Personalen tittar frågande och en aningen nyfikna på hur det går till.... tror jag lyckas inspirera en kvinna till att testa.


Jag som varit en ganska slapp medlem i Sockklubben kan ju i allafall berätta att jag nu har testat några modeller, några modifierade.

Men mer skeptiska var de när jag stickade på en möbius sjal, (stavas det så?) men iallafall på en annorlunda sett lägger man upp maskor för att sedan plocka upp maskor i de redan upplagda?!.... rundstickan man använder till detta ser ut som de gör när man köper dem.... fast med en "klump" garn på... och så såg de ut... alla undrade och tyckte att vilken fin mössa du stickar men när jag förklarade glatt att det är en sjal det ska bli. Använde en garnettikett till att visa vridningen vilket gör att sjalen enbart har en sida.... Men de var inte övertygade. Även jag hade svårt att tro ¨på det men det blev en sjal, en ganska kulig sådan... tyvärr är inte jag världsmästare på att sticka provlappar så ni kan ju gissa hur det gick?! Den blev aningen stor.... sådär 1,5m i diameter. Men men... testa är också kul och jag har ju tiden.... så nu blir det att repa upp, lära sig av sina misstag och klura på något annat att göra av garnet.

Fy i gatan vad svårt det är att leka med bilder och text och få till det snyggt... men ha det gott!

5 kommentarer:

Maria sa...

Hej!

Vilka fina strumpor du gjort! Jag låg själv på sjukhus två veckor i april och stickandet ihop med några bra ljud böcker var verkligen en god hjälp att åtminstone mentalt lämna miljön lite. Jag önskar dig allt gott och hoppas att du snart får kom hem igen!

Susilull sa...

Kära nån så mycket fina sockor du gjort! Kul att du har inpiration till att sticka och även inspirera andra.
Ha det så bra!

Åsa sa...

Vilka fina sockar du har gjort. Jag har försökt med magic loop men jag får det inte att bli bra. Hoppas du mår bättre och blir piggare för varje dag.
Stora kramar.

Fru P sa...

Du har ju varit väldigt produktiv ser jag! Fina strumpor. Jag kommer inte sams med magic loopen, för mig går det långsammare än med vanliga stickor, men jag gratulerar alla som kommit på tricket.

teresa sa...

Kul att läsa att du är på G igen!!
Och vad fina sockor du gjort, grattis!