tisdag 5 augusti 2008

Är sommaren slut?

Oj, det var ett tag sedan jag skrev. Sommaren har gått med rusande fart och nu känns det som att den är över, eller vad tror ni?

Jag har njutit av de fina dagarna, myst de trista men oavsett vilket går det jättebra att hantverka alla dagar. Under Kungahälla Medeltidsdagar hittade jag två hantverkare som jag gillar. Två tjejer från ale som växtfärgar garn, hur fina färger som helst och de gjorde det på plats. Blev riktigt sugen ätt testa själv. Vi pratade om man skulle ses en heldag och färga.... JAAAAA...... Tjejerna stod även och nålband,jag försökte mig på detta men man behöver nog lugn och ro. Men det är en häftig tekink att sammanfoga garn.

Den andra hantverkaren var två kvinnor som tovade ull och banb brickband. Två olika hantverk jag vill testa också. Blev jättesugen att ha en tovad mössa/hatt i vinter.

För övrigt är Kungahälla Medeltidsdagarn ett arrangemang utan dess like som absolut är värt att uppleva.

Sen har jag fått så mycket inspiration och ideer när jag spenderade en vecka i Österlen. Hur vackert som helst och vi hyrde ett hus men det visade sig vara en liten gård från tidigt 1800-tal. Jättefint och mitt ute på den skånska slätten.

Jag tror mitt hjärna fått för mycket på en och samma gång. Nu vet jag inte vad jag ska börja med eller göra. Då är det skönt att ha en sjal som stickas i entrådig ull och med räta maskor.

Vi ses!

1 kommentar:

Annapuh sa...

Hej, tack för inlägget! Nej det är inte så svårt (säger jag som får repa upp..) att sticka på japanska. Böckerna jag köpte innehåller väldigt detaljrika diagram som man kan följa. Det som jag tycker är svårt är att veta vilket slags garn o vilka stickor man ska använda!
Ha en trevlig helg!
Anna