fredag 22 augusti 2008

Mamma bra men hemma bäst

Vart och botaniserat i mon mors garderob. Hittade ett härligt chokladbrunt manchester tyg, som jag tror mina föräldrar haft till kuddfodral på 70-talet. Ibland gillar jag att min mor sparar på saker och ting, men det är till min fars förtret som tycker hon är en hamster... Men i vilket fall som helst så kommer detta tyg att återuppta sina glansdagar som soffodral till våra kuddar i vår gillestuga som ska bli en murrig och mysig tv hörna.


I mammas garderob hittade jag även några band och en hel kartong med mönster, vilka jag tror har använts av min mormor för på vissa stod det årtal 1950. Det var mönster som användes till att brodera lakan och örngott, paradhandduk och mycket smått och gott. Jag var ju bara tvungen att skissa av några och såg plötsligt framför mig att använda mönstrerna och brodera. Kom då igen på att i mina gömmor (hmm, har nog ärvt något från min mor) ligger tre dukar som behöver göras klara. Och två av dem vill jag nu färdigställa.


Men hemma är ändå bäst även om lillkillen fick en gammal stor trådrulle att tugga/titta på så var han inte nöjd. Inte förrän vi lagt tillbaka skatterna i mammas garderob, åkt hem och hoppat ur jeansen och han får leka på sin filt.... Skriver detta inlägg till melodin av hans bjällra och mummel. Det är gott....

2 kommentarer:

Anna sa...

Härligt med såna skattgömmor med fina gamla mönster, alldeles för många såna samlingar har rensats ut från stugorna iom. flyttar, dödsfall, fengshuianfall eller allmän okunskap om vilken kulturskatt det är! Fint brunt tyg också, förresten!

Annika sa...

Kul att du gillar mina bilar! Jag har improviserat, men kolla här, där finns ett mönster till en bil:

http://www.ystadsallehanda.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080426/FAMILJEN/127239321/1736