måndag 4 februari 2008

Ett rött inlägg...

Spenderade större delar av dagen i min mors syrum. Hon har ett helt rum vilket är underbart. Brukar gå upp dit när jag är hemma för att insupa atmosfären och läsa handarbetstidningar. I mammas bokhylla trängs tidningar från 70-talet fram till nu, vilket leder till bra med inspiration men även många skratt. Sydde en klänning i jersey (stavas det så?) vilken blev jättebra. Ska satsa på klänningar i vår, man känner sig så fin i strumpbyxor och klänning.

Är delaktig i Pulsklubben av Stickamera. Det första mönstret har kommit ut Mrs Beeton från Knitty. En söt pulsvärmare vilken jag funderar på om jag har något bra garn till. Vore kul att testa då jag heller aldrig har stickat med pärlor och vill lära mig detta. Har nu några mönster jag vill prova med pärlstickning. Har beslutat mig för att inte sticka månadens socka i Stickameras sockklubb utan avvaktar och väntar på kommande mönster.

Håller fortfarande fast vid mitt nyårslöfte att inte inhandla garn innan jag stickat i mycket av det jag har. Löftet går bra, började sticka i ett garn jag köpte på tradera för ett bra tag sedan. Och det ska bli en sjal, spetstickning på danska, Lövfald av Annette Danielsen. Varit tveksam till mönstret men när jag väl satte mig ner i lung och ro och började gick det jättebra.

3 kommentarer:

Marianne sa...

Sjalen ser jättefin ut. Och Mrs Beeton är roliga att sticka men jag skippade pärlorna denna gången.

teresa sa...

Vad fin sjalen blir - visst är det ett mysigt mönster?
Grattis till att du lyckad hålla ditt nyårslöfte...säger hon som bröt sitt efter 12 dagar...
Jag var också en angora - jag, som inte gillar angora-garn...
Trevlig helg!

Medea sa...

Sjalen är jättefin. Såg att du börjat med en till. Jag ska leta fram mönstret på Ravelry och kanske sticka den jag med för att se om sjalar är något för mig.