måndag 9 juni 2008

Förälskelse och besvikelse

Jag har under en lång tid funderat över att sticka Stickfrossas babykofta, den som heter Fina bebisens dubbelknäppta kofta. Ville även sticka i garnet mönstret är gjort i Babycashmerino, Debbie Bliss.Så jag köpte garn, stickade och blev förälskad i garnet och mönstret är urgulligt. Det är svårt att hitta fina koftmönster till pojkar. Jag rekommenderade garnet för mina vänner och var helt enklet förälskad.

Lillkillen blev jättesöt i koftan och vi har använt den mycket, sen var det dags för dess första tvättning. Som ni vet kräks småbarn en del och då det stod på banderollen att det ska gå att tvätta på fintvätt i 30grader funderade jag ett tag att slänga in den i maskinen. Det tog emot då jag alltid brukar handtvätta men babykräks luktar och för att vara säker på att få bort lukten tvättades den i maskinen.
Till min skräck, ut plockar jag en kofta som fått sig en lätt tovning, vilket inte gjorde särskilt mycket men den är helt noppig. Efter EN tvätt, så nu har koftan legat och det är synd då den är omtyckt och garnet inte särskilt billigt. Men vad gör jag?

Ni andra som stickar i detta garn, har ni upplevt något av detta innan? Ska man gå tillbaka till affären och reklammera garnet?

Jag är besviken.

Inga kommentarer: