tisdag 24 februari 2009

Röd!

Hej alla läsare!

Nu ska det bli ordning i torpet. Min vackra Marimekko pärm, full med mönster är nu fylld till brädden. Så jag har fått införskaffa en till pärm. Dock ingen likadan men ska se om det fungerar att ha en modell smalare pärm. Efter en stund fundering vilka mönster som ska byta pärm är de nu iordning. Dagen följde med en tur till årets bokrea, jag hittade inga direkt inspirerande böcker om stickning/virkning men en bok om Svenks slöjdkonst fick följa med mig hem.

Väl hemma fotade jag ett par sockar som legat och väntat på att bli bloggade. De är stickade i Fabel, st 2.5, och sitter helt perfekt på mina fötter. Inser att dagens sammanhängande tema på detta inlägg är röd, vilket är en av mina gladfärger.... men nu är det dags för mellis och slöjdkonst.
Ha det gott!

måndag 23 februari 2009

Hej på er!
I drygt ett år har jag haft lyxen att ha ett eget pysselrum. Igår flyttade lillkillen in där och jag har fått flytta mina ting. Det är så skönt att han har ett eget rum för äntligen kan jag ligga i sängen och sticka/läsa/mysa. Det ska bli gott men det känns så klart konstigt att han inte delar vårt rum mer. Nu finns det i mina tankar hur jag ska ändra vårt sovrum, det känns som att det är dags för förändring. Ja vi får väl se hur det blir.

söndag 22 februari 2009

Söndag!


Vaknade upp imorse och det har snöat och det mycket. Efter en mysig frukost gick vi ut, skottade, pratade med grannarna och startade en grill för korvgrillning till lunch. I den varma solen gottade vi oss på altanen och smaskade lunch som avslutades med gott kaffe och en helt perfekt morotskaka.


På stickfronten inget nytt däremot knypplar jag som bara den. Äntligen något som är svårt att släppa och helt underbart. Jag tänker bara lite till.... och lite till.....




Så nu är det knyppeldags...

torsdag 19 februari 2009

Knyppling

Glad i hågen inhandlade jag knyppeltråd, svart efter inspiration från bloggvärlden. Tänkte att nu ska jag lära mig knyppla. Jag har kunnat se färdiga resultat framför mig och är sugen på att använda min alldeles egenknypplade spets, om det nu blir någon. Jag får hjälp av min mor att plocka fram knyppeldynan, prata om vilken sorts spets jag vill göra eller ska det bli en mellanspets?! Finns det olika sorters spets?! Efter att ha tittat i olika böcker inser jag att detta är en hel vetenskap. Men jag börjar med den enklaste. Mamma läser mönster, testar och vill börja: -Det kommer av sig själv när man väl kommit en bit på väg och du kommer kunna se hur spetsen växer fram, säger hon. Jag anar en glädje hos min mor, hon kan knyppla och jag inser att det krävs övning, övning och återigen övning innan jag kommer kunna knyppla en spets som är användbar. -Får jag leka lite till? frågar hon. Självklart, det är rätt mysigt att sitta med min mor i det tysta föräldrarhemmet och höra knyppelpinnarnas träljud mot varandra och dynan när hon bygger upp denna enkla men vackra spets. Jag sitter helt hänförd och ser på....


fortsättning följer.....

måndag 16 februari 2009

3 goda ting

* Jag har varit ute en sväng, beskärt våra vinbärsbuskar. Det snöar något idag men är härligt friskt.

* Jag har petat ner några valnötter i en kruka med jord.... nu får vi se vad som händer.

* Stickar vidare på ett par raggsockar.

Ang sjuk så har sambon insjuknat i maginfluensa... jag håller tummarna på att jag slipper och lillkillen är äntligen frisk.

lördag 14 februari 2009

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag, dagen då man bryr sig om varandra och visar sin uppskattning. Vår lillkille är magsjuk så det har varit en lung dag hemma. Tog en promenad till en jättemysig butik och inhandlade pärlhyacinter i en zink kruka, den blev inslagen och överlämnades till min kära sambo. Nu är det mys i soffan som gäller och hoppas på att lillkillen sover bättre denna natt.

torsdag 12 februari 2009

Enkelt

Det är oftast det enkla som är vackrast. Behövde ett projekt som gick att sticka utan att behöva tänka på vad jag gör. Ville enbart kunna sticka och sortera mina tankar. Har sedan en tid ett beiget bomullsgarn, som jag har tänkt virka med men aldrig kommit till skott. Och dessutom är det på virknål 2,5. Inte direkt min favoritstorlek, så det blev stickning med dubbelt garn istället och på stickor 5 går det undan. Två kvällar och ett kuddfodral blev resultatet. Är väldigt nöjd.

onsdag 11 februari 2009

Böcker

För mig är stickning terapi, ett sätt att koppla av, sortera och bearbeta tankar. En ventil.


Satt i morse och funderarde på vad jag skulle ta mig an denna dag, just nu är jag i en svacka med nya ideér och inspiration. Men efter en tur till biblioteket hittade jag några böcker. En om trädgård vilket är ett relativt nytt område för mig. Fröer, jag gillar att så och se vad som kommer upp. Denna vackra märkbok, funderar på monogram.
En bok om knyppling vilket är ett intressant hantverk, fritt broderi - finns det ett härligare sätt att brodera?! Och om gamla tekniker i ull.
Lyckan är gjord för idag, nu ska jag göra en kopp te, njuta och inspireras.... ha det gott!

måndag 9 februari 2009

Sköna 70-tal

För mig är 70-talet kult, kan bero på att jag inte var född under denna era. Jag minns när jag gick i gymnasiet och som glad estet elev klädde mig i min mors gamla chaps och kappa med pälskrage. Det var helt underbart att ägna dagarna åt konst & formgivning, keramik, skulptur och måleri. Just nu är mitt fokus på att må bra, jag stickar lite men mest går min tid åt att fundera på motiv, kombinationer om jag ska plocka fram oljefärgerna, stafli och duk eller kommer tankarna mer till sin rätt i akryl eller aquarelle?!




Vi har spenderat några dagar hos svärföräldrarna och min svärmor gav mig några sköna dukar hon hade för 30-år sedan. De inspirerar nu mig och jag funderar på vad jag ska använda dem till.



Inspiration, motivation.... ja, vi får se!

söndag 8 februari 2009

6:e bilden

Jag har blivit utmanad av Bohusstickan att visa den 6:e bilden i den 6:e mappen. Hade lite funderingar på hur jag skulle välja bild då jag använder vår bärbara dator lika mycket som vår stationära. Det blev en bild från den stationära datorn och visar vårat hus när vi dränerade hösten 2007. Ett tråkigt arbete men nödvänigt. Jag var höggravid så mina föräldrar och vänner ställde upp och hjälpte oss. Vi grävde bort en del massor mot berget och idag har vi en skön altan på denna sidan av huset.

Vi köpte huset hösten 2006, flyttade in i december samma år. Det är ett mysigt hus med många möjligheter, en fullgod källare som vi tack vare dräneringen blivit några grader varmare. Detta är våran första trädgård vilket innebär en mängd olika utmaningar. Har i helgen köpt mina första frön, dill, luktärt och solros.

Jag skickar vidare till, http://frupsprojekt.blogspot.com/, http://evaihalmstad.blogspot.com/, http://susilull.blogspot.com/, http://annasalster.blogspot.com/, http://medeashem.blogspot.com/, http://rosalucia.bloggagratis.se/
(Kan någon hjälpa mig med hur man gör för att enbart kunna ha ett namn när man länkar?!)

Vill ni vara med, så är detta reglerna:
* Gå in i din mapp Mina bilder
* Välj därefter den sjätte bilden i den sjätte mappen
* Visa bilden på bloggen och skriv något om den
* Invitera sex nya bloggare att vara med på utmaningen
* Länka till dem och låt dem veta att de blivit utmanade
Ha det gott!

onsdag 4 februari 2009

Kalas


Vi ska på ettårs kalas så jag har sytt tre mössor, knåpat ihop tre kort och slagit in tre paket. Det är lillkillens vänner, vi är fortfarande några som umgås sen vi träffades på mödravårdcentralens kurs för föräldrar.

tisdag 3 februari 2009

Ompyssling

Vintern har kommit, det är kallt ute och igår lös solen. Jag har fokuserat på våra krukväxter och några har fått ny jord. Här hemma har vi rensat ut, köksskåpen och en garderob med porslin utsattes. Sambon tog tag i det med en gång att köra iväg det till återvinningen och nu är det en skön känsla, en lättnad.

Sambon gick även igenom sin garderob och ett par jeans han jag rädda, vad ska du ha dem till? Sy byxor till lillkillen. Det blev riktigt bra, nederkanten på jeansen är kvar som nederkant på en modell mindre jeans. Ena backfickan blev en mindre ficka och i midjan har jag sytt i en mudd med jeansinslag, öljetter och snodd så de går att dra åt i midjan. Har även sytt ett par mjukisbyxor av tyg från min samling. Det är så kul att sy kläder till honom, de är små och går fort att få ett resultat.


Har suttit några dagar och tittat i min garnsamling, funderat på vad nästa projekt ska bli. När jag fyllde år i höstas fick jag av mina föräldrar och syskon komplettering av lingarn så jag skulle kunna sticka en tröja till mig. Jag stickade ganska fort upp en men sydde inte ihop den, den blev istället liggandes i en påse i garderoben men nu har jag hittat ett annat mönster och tror det kommer bli bättre.

söndag 1 februari 2009

Februari

Första dagen i en ny månad, nya tag och förväntningar. Idag är det strålande sol, några grader kallt och friskt. Backen är hård och lätt pudrar med snö. Har gjort ett experiment. Efter att läst en del bloggar om att så perenner inne för att sedan flytta ut dem när det fortfarande är vinter, det testar jag. Jag har för några dagar sen sått fröna i källare, vattnat dem något och några har redan grott. Idag placerade jag ut dem i en av mina pallkragar och täckte med en fiberduk. Från och med april ska jag vattna dem dagligen sen får vi se vad det blir.

Detta kommer vara våren jag testar nya saker, jag har snickrat ihop ett alldeles eget sockmönster.

Januarimönstret i sockklubben tyckte jag var för svårt, februarimönstret föll inte i min smak. Så det blev att jag enbart tänkte testa och sticka sockor i ett något grövre garn, stickor 3.5. Men efterhand gick det så bra och fort. Det var riktigt kul att efter funderat på spetsmönster, två olika hur de skulle fungera ihop etcetera.... att det bara flög på och vipps var ena strumpan klar och jag hade lagt upp till nästa. Mina alldeles egen sockor....