onsdag 28 januari 2009

Promenad







Idag är en fy, usch och blää dag. Jag mår inte bra. Men jag pratade med en god vän och det var helt underbart att få spendera den tiden och skratta över en fika för några dagar sen. För att kunna må bättre så handlar det om att se de små sakerna som går bra. Detta kanske låter aningen luddigt, men jag har gått en promenad idag. Laddade upp med kameran och har äntligen fotat några vyer som jag passerar. Detta är en runda jag ofta går när jag har huvudet sprängfullt med tankar och behöver sortera.

Men nu kan jag le åt att jag har faktiskt tagit mig upp ur sängen och promenerat. Blir det några varv på stickningen så är det en bonus....

måndag 26 januari 2009

Broderi


Med lite vårkänslor i kroppen och de vackra tulpanerna i krukan börjar jag få lust att brodera. Har insett att vi inte har så många fyrkantiga dukar efter att vi bytt vardagsrums bord, perfekt att brodera. Har ritat några mönster men även insett att när jag gått igenom mina gömmor dyker det ena oavslutade broderiet efter det andra upp, har jag så många startade?!

Jag som kände glädjen i att avsluta startade projekt tappade lusten något. Men en söt liten duk som jag började på för sisådär 6-7år sedan är iallafall klar, nummer två är på gång att bli färdig. Men jag funderar på om jag ska låta de andra ligga och ändå starta ett projekt till, bara se till att avsluta det också. De andra har ju legat ett tag så varför inte vila lite till?! Jag vet nu vart jag har dem...

fredag 23 januari 2009

Blommande lökar och energi


Nu blommar lökarna i den fint patinerade krukan, vad glad jag blir. Ler varje gång jag ser på den, helt underbara skira rosa tulpaner.

Har stickat klart min Argosy halsduk efter några om och men. Nu är den klar och jag ska fästa trådarna och börja använda denna. Den är stickad i underbart garn, Manos del Uruguay (osäker på stavningen) ett blandat garn med ull och silke. Funderar på att sticka en mössa som passar till halsduken, någon som har några förslag?



Av garn jag köpt för länge sen, så länge sen så att jag inte minns vart det inhandlats har jag virkat två grytlappar, de i köket behöver bytas ut. Men vad roligt det är att virka. Har inte gjort det på länge men blev väldigt sugen på att virka ytterligare.

Idag har jag energi , är väldigt pigg i huvudet tyvärr är jag rätt trött i kroppen så en lugn hemmadag alldeles själv är gott.
Ha det gott!

tisdag 20 januari 2009

Besvikelse

Dagen startade bra, lekte med mina restgarner igår. Virkade och det var hur kul som helst. Känns bra att använda upp snuttarna som blir kvar efter avslutade projekt.

Idag kändes det helt rätt att börja på ett nytt projekt och mina tankar de sista dagarna har gått till Stickameras sockklubb och årets första mönster, Plaited Points. De tidigare startade projekten behöver funderas på så de är undanlagda på vila. Men ialla fall, jag kokar kaffe, startar datan, hämtar garn och stickor. Tänkte sticka på magic loop. Så långt är allt bra tills jag sätter mig och läser mönstret. Jag fattar inte, förstår helt enkelt inte. Hur jag ska börja? Stickas de uppifrån eller från tån? Det var helt enkelt för krångligt för mig. Jag har svårt att inse att jag har begränsningar. Att det finns saker jag inte klarar av. Jag vill ju kunna. Men har insett att jag ska inte sticka dessa sockar, kommer bara vara jobbigt när jag inser under stickandets gång att det inte blir bra.

Nu känns det som att jag är tillbaka på ruta 1, utan projekt och ideer fast med gott kaffe i magen... så vi får se vad som hända ska under denna dag.

måndag 19 januari 2009

Våren flyttar in

Ute lyser solen med sin frånvaro, det är grått och trist.
I en vit påse med rosa tunnt papper och ett band med rosett flyttar våren in hos oss. En helt underbart patinerad kruka med några lökar i och vackra blommande kvistar. Ett tips från givarn om att gamla slitna silverfat är vackert att kombinera ihop och jag spanar in i mitt skåp för att hitta detta ärvda fat, ett hjärta jag gjort i keramik fick följa med och se vad vackert det blev.

Ska bli otroligt spännande att se vad det är för slags lökar!

söndag 18 januari 2009

Fel


Igår var det strålande väder och jag kom iväg på en långpromenad. Senare stickade jag vidare på min halsduk.... snart är den klar. Jag ser framemot att använda den. Men så helt plötsligt kändes det fel, något stämde inte.

Idag insåg jag att jag gjort fel lite längre ner, typiskt. Usch vad tråkigt det är att repa upp för att fixa felet. Nu ligger den och vilar men jag vet att jag senare kommer sätta igång och sticka på den för jag vill verkligen ha den klar.

Ha det gott!

fredag 16 januari 2009

Havet!


Idag bryggde vi kaffe, packade ner sittunderlägg och bananer. Turen gick till havet, var väldigt sugen på att komma ut hit. Det är tyst, rofyllt och det var fruktansvärt kallt. Hemma känns det ju annorlunda än vid havet där det blåste en del men vi tog en liten promenad och hittade ett mysigt vindstilla hörn för en fika. När sambon öppnade väskan undrade hanförvånat: Varför i hela friden har du med dig en stickning?!

För att fotas så klart, efter gårdagens inlägg spanade jag in min garnsamling på jakt efter ett väst garn men hittade istället detta underbara Manos del Uruguay, silkeblandat ullgarn. Men det skulle inte räcka till en väst utan bli bra fint till Argosy halsduk.... så nu stickar jag min första halsduk och funderar på om jag har något bra väst garn i mina gömmor.

torsdag 15 januari 2009

Knotions Magazine


Jag har hittat till Knotions Magazine hemsida och vilka underbara modeller. Jag gillar västen Fence som även Bohusstickan har stickat i ett grönt garn.

Oftast när jag stickar blir det sockor, sjalar, barntröjor åt lillkillen och mössor. Men inte större plagg. Jag vill sticka till mig själv men har länge tänkt att jag ska "bara" gå ner några kilon först.

Jag har nu insett att denna tanke har jag haft ett bra tag och jag kommer nog inte drastiskt minska 10kg på ett vipps utan det kommer ta längre tid. Så varför inte sticka något jag kommer gilla och kunna använda under min viktminskning om den nu blir av?!

måndag 12 januari 2009

Lyx

" Lyx börjar där funktion slutar
och där värdet är personligt
och därför inte har någon prislapp"



Vår välkomns hjärta, i mitten hänger en keramikplatta med texten Välkomna, i neder kant har jag tråklat på ett platt virkat hjärta på ståltråd och satt dit.

På stickorna just nu:


En tröja till lillkillen som fyllde ett år igår. Den stickas i Debbie Bliss Baby Cashmerino.



White Witch Mitts vantar i ett helt bedårande och underbart mjukt baby alpacka garn från blue sky alpacka. Mina första mönsterstickade vantar... hoppas jag klarar av dem.

fredag 9 januari 2009

Pomatomus KAL


Av resterande garn från mössan till syrran har jag stickat en mössa till mig. Även denna gång gjorde jag på frihand och hoppades på under stickningens gång att garnet skulle räcka, vilket det gjorde.



Mönstret är Pomatomus... så för första gången har jag stickat klart ett objekt i en KAL. Mönstret var riktigt roligt att sticka så jag funderar på om detta röda garnet ska bli ett par benvärmare.... :-)

tisdag 6 januari 2009

Syster Yster

Ibland är man glad att man har systrar och ibland.... min storasyster är duktig på att få ihop en bra outfitt, jag gillar verkligen hennes stil. Den är så härlig!

Så en dag undrar hon om jag kan hjälpa henne sy en kjol, visst inga problem. Jag hjälper dig. Vi syr, nålar och pressar. Det ska bli en rosaaktig kjol i ett ullblandat tyg. Jag tror mönstret kommer från en Burda tidning. Sen fixade hon pillet, det som behövdes göra för hand.


Den är vacker som en liten karamell, med några veck baktill. Jättefin och sitter som handen i handske på henne.

Har även fått sticka en mössa till henne, hon råkade krympa sin som hon fått av mig tidigare. Hon shoppar garnet och jag börjar sticka. Den krympta mössan gjorde jag på måfå... och även denna blir stickad så. Tills jag tycker mig känna igen mönstret jag använder mig av. Visst, var det samma som i den krympta mössan, avslutar med att virka en söt liten picotkant i nederkant.


söndag 4 januari 2009

2009

Nytt år, ny känsla och nya mål. Det är härligt med ett nytt år och jag har inte gett några nyårslöften. Har däremot en del funderingar och jag ska försöka att under 2009:

* Ta lärdom av föregående år. Mina misstag kanske egentligen är kunskap, insikt ich lärdom. Vilket jag ska dra nytta av i år. Jag har inte bestämt heligt och allvarligt att jag inte får göra si eller så. Förbud och måsten fungerar inte. De ger inte glädje uten suger ur mig energin och mitt goda humör.

* Jag ska börja med något, inte sluta. Jag ska starta många nya spännande projekt detta året. Och jag ska försöka motivera mig i att göra klart dem så det inte blir ytterligare UFO:n i samlingen.

* Lova bara små löften i taget. Jag ska försöka tänka och se saker mer positivt. Många små löften är bättre än ett stort.

* Göra det lättare för mig. Ändra mina vanor och försöka stressa minder och njuta mer.

Med detta sagt "loopar" jag vidare på mina raggsockar med magic loop som jag visat i i tidigare inlägg, funderar och suger på nya ideér. Jag är detta året med i sockklubben och ska försöka sticka mer än ett mönster. (År 2008 stickade jag nog enbart monkey-sockarna)

Jag delar även i Stickfrossas KAL-stickning och funderar på vad jag ska göra. Vill ju hitta på något orginellt.

Tills vi hörs igen ska jag njuta av inspiration från era bloggar, andra webbsiter och övrig inspiration. Jag ska mysa i soffan och förhoppningsvis snart bli klar med sockorna så jag kan börja på något nytt!