onsdag 31 december 2008

måndag 29 december 2008

Hur mycket nörd är du?

Har haft en del tankar, funderat på när jag började sticka och det ansågs töntigt. Nörd... har ni märkt att ordet nörd fått en annan klang?!

Från början var en nörd en världsfrånvänd typ, lite bakom med coca cola bottnade glasögon och helt upphakad på något udda intresse. En typ som omgivningen ruskade på huvudet åt.

Men sen hände nått. Nu har ordet börja beteckna folk som visserligen är insnöade, men samtidigt skickliga, har kunskaper man gärna vill åt och som fullkomligt ignorerar det faktum att andra tycker de är insnöade. Vilket ju bara är underbart!

Intressen föder passion. Passion föder nördar. Nördar tänker udda tankar - världen behöver nya tankar!

Nörden har bytt position. Nörden är inte bakom. Kolla framåt - där skymtar du ryggen på en nörd som visar vägen!

Jag är en nörd, en hantverksnörd - Hur mycket nörd är du?

lördag 27 december 2008

Tunika!

Usch, jag är verkligen mästare på att starta objekt och sedan inte slutföra dem, så när jag nu fick chansen att sitta en stund vid symaskinen drog jag fram ett av dem. En svart linnetunika, jag gillar linnekläder de fungerar i alla väder.

När jag sydde kände jag suget, åh vad härligt det ska bli men för att inse att när jag nu äntligen sytt klart den och pirrigt skulle prova den inser jag när den kommer på att modellen inte passar mig ett dugg och halsringningen står upp?! Jag är ju bäst på att inte veta riktigt vart jag hittat mönstret men det fungerar inte för min kropp. Usch och fy, vad besviken jag är. Vart bara tvungen att skriva av mig något.



Inte nog med det så ogillar jag denna årstiden, det är svårt att fota så att tingen blir rättvisa, den ser ju brun ut på bilden. Varför kan inte något gå min väg idag?

Mellandagar...

Det är tyst i huset förutom två snarkande killar i sovrummet, det är lillkillen och min sambo som sover ikapp. Jag passar på att njuta av ensamheten, det är skönt och lugnt. Har på den sista tiden saknat att vara för mig själv, har varit hemma några dagar och haft den bästa julen på länge.



Har sytt, borderat och stickat. Insett att jag inte fotat alla tillverkade julklappar men det får gå. Skulle sy två fleecemössor till barn men insåg efter ett tag att denna perfekta julklapp kan vi ge till fler... så det blev nog totalt 9 eller något åt det hållet. Har inte hållt räkningen.



Jag är helt förälskad i att sticka sockor med magic loop, dvs båda sockorna stickas samtidigt på en låååång rundsticka. Det är behändigt, minimerar risken att "tappa bort" en strumpsticka och det bästa av allt är att båda sockorna blir klara samtidigt. Jag som innan enbart stickat en socka för att inse att mönstret inte var så kul ökar chansen att det blir två strumpor.... helt suveränt.

Har även dykt ner i min broderilåda, sytt en väggbonad till lillkillen med texten bää, bää vita lamm... jättesöt. Jag gillar bonader påminner om mormor och morfar och deras hem när jag var liten.


Men nu hör jag att killarna har vaknat, dags att gosa ner sig i soffan och enbart mysa av dagen.

Ha det gott!

lördag 13 december 2008

Nu tändas tusen juleljus...

Ja, idag var det Lucia. Jag är hemma på permission, känns anorlunda men har fått en liten stund till att läsa era bloggar och skriva.
Har accepterat läget att jag kommer vara inlagd ett tag till, insett att det är rätt skönt på ett sätt att ligga i en sjukhussäng med en stickning och musik i öronen. Försöker så gott det går att komma till en dator och uppdatera mig, vad gjorde man innan man hade en blogg?

Jag ogillar att behöva skriva om tråkiga saker men det är på ett sätt väldigt skönt att skriva av sig. Jag har svårt att hitta en stickning och finna ro. När jag är hemma bläddrar jag i mina böcker, surfar på nätet försöker hitta inspiration. Har insett att jag har ett enormt garnlager. Kommer nog försöka sticka upp detta innan jag inhandlar nytt. Ja det är inte lätt för det finns så mycket fint ni gör.



Här kommer iallafall en lite bild på mina keramikalster som sambon vart och hämtat. Sen ska jag ta mig en kopp te och min mammas nybakade tunnbröd... gott!

fredag 5 december 2008

Uppdatering..


Hej hej
Här kommer en uppdatering från sjuhussängen. Tycker dock det inte är så kul att fota i höstmörker... försöker med så mycket ljus det går. Kanske dags att redigera sina bilder något innan de läggs ut... men det hänger på framtiden. Insåg när det var dags att fota strumpor att mina ben inte sett till en rakhyvel på länge... kanske dags att vaxa dem... nåja.




Det är helt otroligt hur fort och bra det går att sticka sockor. Sen jag testade magic loop har det bara rasslat till.

Personalen tittar frågande och en aningen nyfikna på hur det går till.... tror jag lyckas inspirera en kvinna till att testa.


Jag som varit en ganska slapp medlem i Sockklubben kan ju i allafall berätta att jag nu har testat några modeller, några modifierade.

Men mer skeptiska var de när jag stickade på en möbius sjal, (stavas det så?) men iallafall på en annorlunda sett lägger man upp maskor för att sedan plocka upp maskor i de redan upplagda?!.... rundstickan man använder till detta ser ut som de gör när man köper dem.... fast med en "klump" garn på... och så såg de ut... alla undrade och tyckte att vilken fin mössa du stickar men när jag förklarade glatt att det är en sjal det ska bli. Använde en garnettikett till att visa vridningen vilket gör att sjalen enbart har en sida.... Men de var inte övertygade. Även jag hade svårt att tro ¨på det men det blev en sjal, en ganska kulig sådan... tyvärr är inte jag världsmästare på att sticka provlappar så ni kan ju gissa hur det gick?! Den blev aningen stor.... sådär 1,5m i diameter. Men men... testa är också kul och jag har ju tiden.... så nu blir det att repa upp, lära sig av sina misstag och klura på något annat att göra av garnet.

Fy i gatan vad svårt det är att leka med bilder och text och få till det snyggt... men ha det gott!