måndag 20 oktober 2008

Keramik



Har spenderat helgen i keramik verkstan, glaserat skröjbrända alster och börjat på nya... jättekul.

Ps. tjejen blev jätteglad för tröjan...

fredag 17 oktober 2008

Kalas

Vi har en liten flicka som fyller 4år i släkten och jag tycker det är svårt att hitta roliga och spännande presenter. Förra året gav vi henne kritor och block vilket var jättemysigt för fortfarande när vi ses så vill hon måla med mig.



Men iår har jag äntligen gjort något jag funderat på sen hon föddes... sytt till henne. Det blev en fleecetröja/klänning. Med en blomma som kom till av lite fritt broderi med pärlor och fantasi. Hoppas hon blir nöjd.... för min sambo blev iallafall det när tyglagret hemma i byrån blev något lättare... ha det gott.

onsdag 15 oktober 2008

Pastellblått

Jag njuter och det är en lyx att vara mammaledig. Att få se lillkillens framsteg varje dag, ge han en trygghet och få så mycket glädje av honom. Att han kryper ihop i mina armar och lägger huvudet mot axeln. Mysigt!

Ang det rosa garnet från förra inlägget så är det Alpaka Fashion av Schachenmayr nomotta och färg 00134 parti 918. Det kostade 49kr.



Jag är något emot att flickor ska vara så söta i rosa och rött. Pojkar så tuffa i grönt och blått. Gillar inte att det är pastellrosa och pastellblått som visar vilket kön en liten nykomling har. Men vad gör jag jag går och köper pastellblått garn till en mössa till lillkillen. Tycker det har varit svårt att hitta garn som inte töjer sig för mycket i sidled, tappar formen eller rullar upp sig för mycket i kanterna... detta garnet är ett underbart garn i blandningen extra fine merion, silke och cashmere. Så vi ger det ett försök och det finns en ljuvlig lite bok med modeller.

tisdag 14 oktober 2008

Utflykt och Rosa Bandet

Som småbarnsförälder är det lillkillen som bestämmer när man ska vakna, äta och vila middag. Eller rättare sagt så blir det lättare att följa hans rutiner. Så vi gick upp idag, kikade ut och såg att det var utflyktsväder.

Men tog det lungt, åt frukost... slappade en stund, lekte och busade. Sen gjorde vi iordning oss och allt som behövdes för dagen packades ihop. In i bilen och vi var iväg. Målet är ett underbart fiskesamhälle utefter kusten. Jag gillar att besöka dessa när sommarsäsongen är över och turisterna åkt hem. Vi tog det lungt på småvägarna och när vi kom fram satt vi i bilen och bara mös. Hade spanat in några gallerier, en slöjdbutik, ett cafe och ett museum vi skulle besöka.

Väl ute ur bilen, lillkillen i sin vagn och vi promenerade mot en butik såg att de hade öppet tisdag, tog tag i dörren och den var låst.
Då var klockan strax efter tio!!! Hade ju inte en tanke på att kolla klockan innan vi åkte. Tyckte ju och det kändes i kroppen som att den borde vara närmare kl.12...men icke. Och ställena vi skulle spana in öppnade ju inte förrän kl.11.

Men vi hittade ett galleri kombinerat med ett cafe och vi fick komma in. Så vi mös med en långfika. Kollade in ljuvlig keramik, häftiga smycken och fräcka träarbeten. Sen orkade vi inte med så mycket mer så vi drog oss hemåt.

Besökte en garnbutik på vägen hem och hittade ett rosa nystan framtaget för Rosa Bandet och en viss summa när man köper garnet går till Rosa Bandet, så jag har gjort en god gärning idag. Väl hemma gick det av bara farten att hoppa ur jeansen och i mysbyxor, hälla upp ett glas vatten och sjunka ner i soffan för vila och reflektion.
Lillkillen kryper runt och jag surfar på nätet... det är härligt.

söndag 12 oktober 2008

Magic Loop del 2


Jag är klar med sockorna som jag stickade med Magic Loop, jag gjorde även hälpartiet på detta vis. I efterhand kommer jag definitivt sticka detta sätt igen, det var en utmaning och en väldigt massa garntrådar. Gillar det skarpt att jag gör båda sockorna samtidigt och att det inte går att hamna efter med den ena. Jag har ju insett att jag inte vart så sugen på att sticka sockor, har ju enbart gjort ett mönster ur Sockklubben men nu blir det ändring på det.

Jag stickade på stickor 3.5 och gillar storleken, nackdelen med sockklubben är att mönstrerna stickas på 2.5. Men vi får se.


Ang knitpicks eller harmony eller vad stickorna heter så kan jag inte säga att jag tycker de är så underbara som alla säger. Eller så är det att jag köpte dem för dess längd (100 - 150cm) och har inte tänkt på det andra. En sak som är säker är att jag tror min sambo gillar dem då det stickande klickljudet inte uppstår som med stålstickor. Sen är de ju lättare.... ja det finns fördelar.

torsdag 9 oktober 2008

Diskriminering

Argh.....jag blir så j*vla arg.

Är det rätt att förbjuda en mamma med sitt barn och barnvagn att inte sitta inne och fika på ett café?

Jag och lillkillen tog en tågresa in till stan för att ha en mysig dag och möta farmor vid tåget. Jag kände efter ett tag att min mage började knorra och lillkillen behövde också mat så vi siktade in oss på ett café. Väl inne efter att jag beställt blir jag tillfrågad om jag sitter inne eller ute?! Jag svara inne, cafét är ett i modern stil med stora ytor så vi skulle få plats. Men då fick jag som svar att de inte tillåter barnvagnar inne, jag undrade om hon skämtade men fick som svar att jag gärna får låna ett lås för att låsa fast barnvagnen på utsidan.

Jag tittade på min vagn med varor under och lillkillen som halvslumrade i den.... är hon sann?!

Men ja det stämmer jag fick inte sitta inne och fika med min barnvagn. Jag har aldrig fått detta bemötandet någonsin innan och jag upplevde jag hur det känns att bli diskriminerad. Vilket är hemskt...... får man behandla föräldrar på detta sätt?

Jag valde att gå därifrån, arg, ledsen och irriterad.

söndag 5 oktober 2008

Magic Loop


Jag har som många andra en del UFO:n liggandes. Men kände ett stark sug att testa min nya rundsticka, från Knit Picks. Dels för att se om de är så fantastiska som alla säger fast jag köpte den mest för dess längs. Äntligen ska jag testa Magic Loop. Dvs att sticka två sockor samtidigt. Jag har ju problemet att ofta tycka att det är roligt att sticka en socka...den andra brukar ju inte bli till. Men nu när båda stickas samtidigt... hittills tycker jag det är helt underbart. Jag tror jag behöver testa nya tekniker för att finna stickningen rolig och utvecklande.

Har inhandlat ett underbart mjukt baby alpacka, som ska bli ett par vantar. I olika grå nyanser och inspirerad av Eva i Halmstads blogg vill jag prova sticka ett par mönsterstickade. Kan man sticka vantar på magic loop? Det blåa garnet är ett Manos del Uruguay som jag trodde man var tvungen att shoppa via nätet så till min förvåning hittade jag det i en garnaffär i Sverige. Det är en blandning mellan merinoull, silke och helt underbar lyster.