tisdag 26 augusti 2008

KarMa


Vaknade och det regnade ute, vart tog det fina vädret vägen som vi hade igår? Bestämde mig för att göra en utflykt. Färden gick idag till KarMa i Torslanda. En nyöppnad garnaffär som jag läst om på några bloggar. Har hittat ett mönster på ett par ankelsockar som jag blev sugen på.


Måste även visa en bild på en plåtburk eller vad man nu kan kalla det för, idag innehåller denna burk tio blyertspennor men jag ser framför mig att kunna stoppa ner mina virknålar i den.

Uddevalla

Igår packade jag in lillkillen i bilen och tog en sväng till Uddevalla för att besöka en god vän. Har inte varit så mycket i denna stad men tror det kommer bli ändring på det. Stan är vacker och det finns många små smultronställen. Bland annat ligger Bohusläns museum här som även har en bra restaurang där man kan äta Äggost.... menyen men mat består oftast av husmanskost och orkar man inte laga det själv så är det ju gott att det finns någon som gör.

Hittade även en liten garnaffär men den var inte så liten för det gick alldeles utmärkt att ha två barnvagnar inne i butiken sammtidigt och det fanns gott om utrymme runt omkring oss. Den lilla bebisen vi hälsade på fick en
Mrs Bläckfisk och jag hoppas att den kommer tuggas, pillas och gnagas på.... kan även tänka mig att det är gott att dra handen genom tentaklarna.

fredag 22 augusti 2008

Mamma bra men hemma bäst

Vart och botaniserat i mon mors garderob. Hittade ett härligt chokladbrunt manchester tyg, som jag tror mina föräldrar haft till kuddfodral på 70-talet. Ibland gillar jag att min mor sparar på saker och ting, men det är till min fars förtret som tycker hon är en hamster... Men i vilket fall som helst så kommer detta tyg att återuppta sina glansdagar som soffodral till våra kuddar i vår gillestuga som ska bli en murrig och mysig tv hörna.


I mammas garderob hittade jag även några band och en hel kartong med mönster, vilka jag tror har använts av min mormor för på vissa stod det årtal 1950. Det var mönster som användes till att brodera lakan och örngott, paradhandduk och mycket smått och gott. Jag var ju bara tvungen att skissa av några och såg plötsligt framför mig att använda mönstrerna och brodera. Kom då igen på att i mina gömmor (hmm, har nog ärvt något från min mor) ligger tre dukar som behöver göras klara. Och två av dem vill jag nu färdigställa.


Men hemma är ändå bäst även om lillkillen fick en gammal stor trådrulle att tugga/titta på så var han inte nöjd. Inte förrän vi lagt tillbaka skatterna i mammas garderob, åkt hem och hoppat ur jeansen och han får leka på sin filt.... Skriver detta inlägg till melodin av hans bjällra och mummel. Det är gott....

Slutföra....

Jag är dålig på att slutföra redan startade projekt.... så det har varit min fokus den sista tiden. Lapptäcket i tidigare inlägg har fått kanter, bakstycke och blivit stoppad. Sen ska öppningen sys ihop och det ska fästas så att fyllningen inte kan röra sig. Har sytt några hjärtan att antingen använda som dekoration eller för att minimera risken att tappa bort viktiga saker som nykeln till gammelmorfars skänk som vi ärvt.




Hade en kompis vars mamma var helt fanatisk på att pynta varenda liten knopp, nyckel och handtag med tofsar. Överallt i huset fanns det en tofs i olika former och utförande. Riktigt så dekorerat kommer inte vårt hem att bli med hjärtan men några är gulligt.

Sen hurra jag för att solen är tillbaka, det är otroligt gott och nu måste jag passa på att måla virket som ska bli ett räcke på vår altan. Vi har varit enormt tacksamma att vår lillkille inte kryper/går ännu eller tar sig fram på annat vis. Då altanen är en bit upp från marken = en bit att falla. Men detta ska fixas som så mycket annat innan hösten kommer, undrar vart denna sommaren tagit vägen... har inte hunnit bada så mycket i havet som jag velat.

torsdag 14 augusti 2008

Svärmors symaskin

Har spenderat delar av vår semester eller rättare sagt sambons semester då jag fortfarande är mammaledig i Falkenberg hos svärföräldrarna. Vilket kan vara bra då det alltid finns någon som tar hand om lillkillen....



Har funderat ett tag på att sy ett lapptäcke och först nu har det hänt. Bilder på lapparna i hög har funnits med innan på bloggen och nu fick jag chansen att sätta mig ner vid min svärmors oranga husqvarna symaskin vilken är i ett jättefint skick då det enbart sytts ett fåtal gardiner på denna. Till skillnad mot min mors som jag växt upp med och som använts till alla mina "projekt", men detta projekt ska förhoppningsvis bli klart och inte bli liggande i mina föräldrars klädkammare till ingen nytta.



Ugh...varför ska det vara så svårt att få till bra bilder????

tisdag 5 augusti 2008

Är sommaren slut?

Oj, det var ett tag sedan jag skrev. Sommaren har gått med rusande fart och nu känns det som att den är över, eller vad tror ni?

Jag har njutit av de fina dagarna, myst de trista men oavsett vilket går det jättebra att hantverka alla dagar. Under Kungahälla Medeltidsdagar hittade jag två hantverkare som jag gillar. Två tjejer från ale som växtfärgar garn, hur fina färger som helst och de gjorde det på plats. Blev riktigt sugen ätt testa själv. Vi pratade om man skulle ses en heldag och färga.... JAAAAA...... Tjejerna stod även och nålband,jag försökte mig på detta men man behöver nog lugn och ro. Men det är en häftig tekink att sammanfoga garn.

Den andra hantverkaren var två kvinnor som tovade ull och banb brickband. Två olika hantverk jag vill testa också. Blev jättesugen att ha en tovad mössa/hatt i vinter.

För övrigt är Kungahälla Medeltidsdagarn ett arrangemang utan dess like som absolut är värt att uppleva.

Sen har jag fått så mycket inspiration och ideer när jag spenderade en vecka i Österlen. Hur vackert som helst och vi hyrde ett hus men det visade sig vara en liten gård från tidigt 1800-tal. Jättefint och mitt ute på den skånska slätten.

Jag tror mitt hjärna fått för mycket på en och samma gång. Nu vet jag inte vad jag ska börja med eller göra. Då är det skönt att ha en sjal som stickas i entrådig ull och med räta maskor.

Vi ses!