tisdag 10 juni 2008

Eat Sleep Knit




Spana in vilka vackra sockar...
hittade denna sidan genom Åsas Sticksida

Njutardag

För mig innebär en solig dag en del krav, jag ska helst vara ute. Har en tid riktigt längtat efter en regnig, blåsig dag så jag med gott samvete kan sitta inne och göra vad andan faller på.

Så idag vaknade jag till en mulen och blåsig dag och tydligen har det regnat inatt, vilket verkligen behövs.
Men jag startade dagen med att rensa ur min garderob. Inte klokt vad kläder som sparas i tron om att dessa kommer användas. hur många tröjor behöver jag?! Inte så många som min garderob innehöll. Har efter en god frukost slagit på radion och tänkte spendera dagen i soffan och färdigställa ufon.



Lillkillens tröja är klar som jag visade omonterad i ett tidigare inlägg och jag är rikigt nöjd. Den är stickad i Marks Kattens Ekobomull och till denna i storlek 9månader gick det åt 3nystan. Gjorde ärmarna lite längre så den går att växa i. Gillar även avigsidan på tröjan. Hoppas lillkillen vaknar snart så jag kan prova den....



Fick för ett tag sedan några pelargonsicklingar från en rar vän, nu har alla tagit sig och jag väntar med spänning på vad det kommer för blommor. Det är roligt med växter som även har vackra blad så man inte tröttnar på dem för att de inte blommar.



Nej nu ska jag tillbaka till soffan och njuta....
Ha det gott...

måndag 9 juni 2008

Förälskelse och besvikelse

Jag har under en lång tid funderat över att sticka Stickfrossas babykofta, den som heter Fina bebisens dubbelknäppta kofta. Ville även sticka i garnet mönstret är gjort i Babycashmerino, Debbie Bliss.



Så jag köpte garn, stickade och blev förälskad i garnet och mönstret är urgulligt. Det är svårt att hitta fina koftmönster till pojkar. Jag rekommenderade garnet för mina vänner och var helt enklet förälskad.

Lillkillen blev jättesöt i koftan och vi har använt den mycket, sen var det dags för dess första tvättning. Som ni vet kräks småbarn en del och då det stod på banderollen att det ska gå att tvätta på fintvätt i 30grader funderade jag ett tag att slänga in den i maskinen. Det tog emot då jag alltid brukar handtvätta men babykräks luktar och för att vara säker på att få bort lukten tvättades den i maskinen.




Till min skräck, ut plockar jag en kofta som fått sig en lätt tovning, vilket inte gjorde särskilt mycket men den är helt noppig. Efter EN tvätt, så nu har koftan legat och det är synd då den är omtyckt och garnet inte särskilt billigt. Men vad gör jag?

Ni andra som stickar i detta garn, har ni upplevt något av detta innan? Ska man gå tillbaka till affären och reklammera garnet?

Jag är besviken.

tisdag 3 juni 2008

Tröja


Åh, äntligen är tröjan nästan klar. Jag har lyckats göra ett eget mönster, nu ska den monteras ihop och färdigställas men ändå?!

Mrs Elefant



Nu har herr elefant från tidigare inlägg fått sig en fru, tyvärr blir de särbos.

Garn från Sticka Lätt i Falkenberg