torsdag 27 mars 2008

Perdita igen...

Ja ibland hänger inte hjärnan med men här kommer bilderna på Perdita:
På stickorna:


Blockad:


Klar:

Magic Loop

Nu ska det läras att sticka två sockor samtidigt på en låååång rundsticka.

Perdita

Har inte fallit för ett endaste mönster i pulsklubben, har bara varit lite sugen på det första men har inte fastnat på några stickor ännu. Men så kom det ut ett extra mönster i påsk, PErdita, eller rättaresagt det är tre olika. Å så sött. Tror att man bara ska sticka en och använda mer som armband?! Iallafall kör jag på det och gillar den ypperligt.

Ahh, det är så irriterande. Jag får inte in bilderna. Tror det kan vara mannen i huset som har gjort någon inställning, eller?! Jag får återkomma med denna söta värmare/armband.

Tjipp...

söndag 9 mars 2008

Sagt om stickning...

"Förr stickade man av tvång, för att överleva, tjäna pengar, klä sig och så. Men nu sticker vi av lust, för att vi vill och inte för att vi måste. Därför kommer stickningen att fortsätta utövas och finnas kvar."

"När någon frågar om Du kan sticka så säger man att man inte kan. Men ofta menar man som regel att man inte är bra på det, att man aldrig egentligen lyckats få till det i slöjden. Men så gott som alla i Sverige har baskunskaperna och har ett hum om vad man skulle kunna göra om man måste."

från http://www.slojdmagasinet.nu/tekniker_stickning_sagt_om_stickning.htm

onsdag 5 mars 2008

Pulsvärmare

Det är kul att sticka och speciellt till vänner. När vännerna frågar kan du sticka pulsvärmare till mig? Vännen tänkte att det skulle ta ett tag men icke sa nicke. Jag drog på för fullt och började spana mönster och garn. Frågade ut henne hur de skulle se ut, vilken modell och garn?! Idag är de klara och påväg till sin nya ägarinna.


tisdag 4 mars 2008

Solen skiner...

När solen skiner åker stolen fram på altanen och stickorna följer med. Åh, det är härligt. Har börjat sticka i det nyinköpta tunna lingarnet och det bli runderbart.
Har äntligen hittat ett garn till mönstret Lövfald, och spetstickning är roligt så länge det inte ska stickas på ministickor, sjalen stickas på stickor 4,5.

söndag 2 mars 2008