söndag 27 januari 2008

Vänner

Ja vänner ska man vara rädd om så när en vännina fyllde år stickade jag pulsvärmare till henne. Hon är en tjej som använder allt möjligt roligt som är hantverkat. Har inte stickat till henne innan så frågan var om hon skulle tycka om dem eller inte. Testade Stickfrossas mönster på pulsvärmare. Dessa var enkla att göra och jag kom fort in i mönstret. Jag stickade dem i garnet Karisma från drops. Tror dock att nästa gång blir det att sticka dem i ett tunnare garn, men de är helt ljuvliga så de kommer stickas fler gånger.

Knåpade även ihop en presentpåse med kort. Och presenten var uppskattad.
Insåg att jag har inte pratat min största hobby med henne eller de andra som var med på festen. De var förvånade och imponerade att jag stickat dessa själv. Det var skönt för självförtroendet. Födelsedagsbarnet kom med en gång på fler ting hon skulle vilja att jag stickade åt henne, det var roligt.
Nu är tankarna igång på vem som fyller år näst som jag kan glädja med stickat, tror det är min mor och till henne vet jag redan vad som står på önskelistan.

torsdag 24 januari 2008

Roligt...


Lillkillens vantar är klara, de blev jättesöta. Stickade dessa utifrån
Regia-mönstret och med drops alpacka.


Har lyckats hitta min inspiration, undrar vart denna legat gömd någon stans den senaste tiden?! Har börjat sticka en rolig mössa ur boken Hand knitting collection book number two av Cornelia Tuttle Hamilton. Mössan heter Trana hat och stickas i Noro garnet Iro. Jag kommer inte att sticka det i de färger som visas på bilden utan har valt ett garn som såg dovare ut i affären och tänkte att det nog kan passa mig. Så jag nystade upp det.


Men det är först efter att jag stickat en bra bit som jag inser att det är stor variation i färgerna och jag börjar fundera på vad jag ska ha till?! Vilken sjal, vantar etc... kanske dags att sticka en ny sjal. Har min favorit som hängt med i två år nu.
Själva stickningen är rolig, fick börja om flera gånger då det krävs att man är med och är aktiv innan jag lärt mig mönstret. Men än så länge går det bra och längtar tills den är klar att användas. Jag kommer iallafall att synas då de flesta mössor i min korg är i mörka färger, svart och brunt.

tisdag 22 januari 2008

Inspiration

Hittade en ny butik via stickameras hemsida, http://www.muchis.se/start.php. Detta är den första bilden som man möts av och den ger mig inspiration att sticka en tjock härlig sjal. Något att gotta in sig i nu när kylan äntligen börjar komma till västkusten.

Såg tv programmet Efter tio på tv4 idag och det handlade om stickning. Två kvinnor som har gett ut en bok var med i studion och har en hemsida, http://www.knittedbyme.se/, och pratade om stickning, en man som åker skateboard och stickar och två unga tjejer som grafitti stickar. De två sistnämda stickar och klär in det offentliga rummet med deras kreationer, dvs handtag till butiker, lyktstolpar etc. Visste inte att det är olagligt.



Ja inspirationen kommer krypande sakta men säkert när man minsta anar det.

söndag 20 januari 2008

Ett fat med garn

Ett fat med restgarn vilket förhoppningsvis ska bli ett par vantar till lillkillen. Funderar lite hur jag ska kombinera dessa två färgerna. Men vantar behöver han, gärna nu så tur att han är liten och att det går fort att sticka småvantar.


Annars är det fortfarande lite torka på inspirationsfronten. Surfat en del, läst bloggar och fått en del tankar men inget som ger ett pirr i magen. Att drops lägger ut vårens mönster ger ett visst pirr i fingrarna och jag har gått igenom mina garner för att se om jag kan använda det jag har. Ja vi får se vart det bär och vad som sker framöver... känner inte att jag behöver sticka hela tiden som det vart ett tag men det är roligt att göra något.


Monkeysarna sitter iallafall på fötterna, de är lite stora men vackra. Vill bara sitta i soffan med fötterna på fotpallen och studera dessa vackra sockar. Det är kul att se alla andras sockar, vilket garn man valt och resultatet.

lördag 19 januari 2008

Lite framåt...

Har inte hittat min inspiration ännu, dock funnit lite nyttiga saker att sticka.
Det har blivit en mössa till sambon, stickad i ekoull efter eget mönster. Den blev bra och sambon som inte brukar gilla stickade ting tycker om den. Den ser lite fyrkantig ut men det beror mer på att den fotas sittande på en stolpe.


Har länge velat virka grytlappar, tänk om man ändå vore bra på att virka tjocka, goa grytlappar. Som man inte bränner sig genom. Det är tyvärr mer en önskedröm då mina försök blir inte bra. Har lyckats en gång och då gjorde jag en som vecks ihop dubbel. Dock tog det så lång tid att jag inte orkade göra en till. Så utav garnet som har blivit liggandes stickade jag två grytlappar, som virkades ihop dubbla.


Det är svårt att fota svart men de är enkla i ett patentmönster på ena sidan och resåstickning på den andra. Har även börjat fundera på sticka babyvantar då lillkillen ofta är kall om händerna. De blir ju små så det är mer intressant att hitta något roligt garn än ett mönster. Ja vi får se vad som händer och sker....

tisdag 8 januari 2008

Något nytt...


Ville ha en förändring, gillade inte riktigt den gul/bruna layouten. Testar nu med denna vita bakgrund. Så vad tycks?! Förändringar gör gott.


Den lilla snön som kom i söndags är nu helt borta, det får mig att längta till våren men dit har vi minst 2månader med regn/snö/blask och rusk. Fast kommer det snö som ligger och det blir kallt så är det riktigt gott.


På stickfronten inte så mycket nytt. Surfar mest och letar inspiration, funderar vad nästa stickning ska bli. Har bara den rosa ponchon liggandes. Får kanske ta mig i kragen och sticka klart den. Drops har ju börjat lägga ut några av vårens nya mönster. Finns under mönster och senast inlagda. Det får igång tankarna.


Hej hopp gummistropp....

lördag 5 januari 2008

Svacka

Hmpf.... Har hamnat i en svacka, ingen lust alls att sticka. Hittar ingen inspiration och känner mig tom. Tog fram ett broderi som jag funderat över den sista tiden, tveksam även till det.
Någon som vet bra sidor med massvis av inspiration?!

torsdag 3 januari 2008

2008

Ute har vintern kommit, det är kallt och ligger lite snö. Underbart gott. Stickningen rullar på, monkey sockarna är klara och väntar på att bli användna. De var riktigt roliga att sticka och mönstret var inte så svårt att förstå som det kändes vid första anblicken. Hela sockan blev lagom i storleken och passar min fot utmärkt. Tycker att tårna blev bra, roligt att prova ett nytt sätt att avsluta på.
Har börjat sticka en tunn halsduk i kidopale, i en ljuv lila nyans. Den blir lätt som en fjäder, luftig och kommer värma gott kring halsen. Var tveksam till färgen när jag såg nystanet men när jag väl kommit en bit är den helt underbar. Lite roligt att både garnet till monkey sockarna och denna sjalen var garn jag var osäker till men visade sig bli favoriter.


Annars är tankarna och målet med 2008 att utvecklas i min stickning. Nyårslöftet är att itne köpa garn innan jag stickat i mycket av det jag har. Ska bli både roligt och utmanande att hitta mönster. Jag vill även pröva på nya tekniker och kanske ska 2008 bli det år då jag äntligen lär mig nålbinda som jag funderat på ett tag. Det återstår att se..