måndag 31 december 2007

Oj oj oj

Filten är klar, vilken var väldigt rolig att sticka på stickor 5. Använde mig av ett dropsmönster och ändrade lite så det passade. Den blev lagom stor ca 80x100cm, jättemjuk och gosig.


Min lilla systerson var på besök och vantarna han hade en maska gått upp i, vad gör man?! jo stickar ett par nya till honom. Vantar till en ettåring går ju jättefort att sticka, lite pilligt med tummen men de blev jättebra.



Monkey sockarna börjar även de ta form. Mönstret var inte så krångligt som jag trodde det skulle vara. Missade hur man skulle sticka resåren så det blev helt vanlig 1am, 1rm. Är jätteförtjust i dessa, vill inte sluta sticka när jag väl satt mig. Kollade på film igår med sambon eller rättare sagt han kollade, jag stickade och frågade honom om vad som händer i filmen. De blir jättefina i det rosa garnet, men hur blockar man sockar ?

Till sist Gott nytt år!

söndag 30 december 2007

Sockklubben



Fick idag mail angående Stickameras sockklubb. Otroligt roligt. Första mönstret är att sticka Monkey. Har aldrig stickat ett engelskt mönster ännu, kanske tar jag mig vatten över huvudet men då finns det ju hjälp att få. Tycker dessa sockarna är jättevackra och sist jag stickade spetsstickade sockar gick det fort och tiden flög iväg. Så absolut värt ett försök.



Tror att dessa kommer bli fina i ett rosa/orange/grått regia garn.



fredag 28 december 2007

Rea



Julen är över, osäker på om de stickade julklapparna uppskattades tillräckligt?! Vad säger man att släkten är värst?! Nåja, var med Bohusstickan på garnrea vilket alltid muntrar upp. Tiden flög iväg, fanns otroligt vackert garn. Det var svårt att fatta beslut, ville sticka i många av de olika sorternas garn. Kom hem med Regia garn i två olika rosa/röda/oranga nyanser. Ser framför mig sockar till mig själv.



I det andra garnet är tanken att det ska bli sjalar, tunna och fluffiga som en av mina favoritsjalar jag redan använder så mycket som möjligt.



Annars ska jag utmana mig själv i att sticka i garn jag redan har. Nyårslöftet blir att sticka upp mycket av det jag har innan jag köper nytt och jag tror det ska gå jättebra. Blir otroligt inspirerande när jag lägger ihop olika kombinationer. Det ska bli kul att plocka fram garn och hitta modeller.

fredag 21 december 2007

Mycket nytt....



Oj det händer mycket just nu. Drops har kommit ut med vårkollektionen. Har redan hittat flera modeller jag vill sticka.
Av garnet jag köpte i Falkenberg, det supersofta merinoullen har jag påbörjat att sticka en filt. Det är helt underbart. Har tagit ett dropsmönster för alpacka och gör en egen variant då denna stickas med st.5. Har svårt att lägga ifrån mig denna stickning. Kanske ska använda den som sporre så jag får genomfört min rosa/orange/röda stickning som ni ser i en hög i ett tidigare inlägg, vilken inte alls är lika inspirerande. Ja vi får väl se...

Vantarna har även de blivit liggande. I en hög på köksbordet. Vädret ute är väldigt tråkigt just nu, hur många dagar utan sol klarar man?!
Fick en tidig julklapp, de efterlängtade böckerna jag beställt kom äntligen. En bok om vantar, sjalar och mössor. Mycket mönsterstickning, vilket jag länge velat sticka. Är dock nybörjare så det behöver vara lite enklare mönster. Den andra boken handlar om att stick till busiga barn och jag ser framemot att sticka flera av dessa modellerna.

måndag 17 december 2007

Gammalt och nytt

Det är två pratglada kvinnor som arbetar i denna butik i staden söderut. Man pratar mycket och försöker hinna med att titta och känna på garnerna. Det blev inhandlat ett supersoft merinoull som banderrollen informerar om. Detta garnet är jättemjukt, lent och underbart. Tror mig veta vad det ska bli stickat av detta garn. Garnet är i en helt underbart blå/lila i färgen, lite melerat. Det är vackert och super mjukt.


Av mina medhavda garner blev det inte påbörjat på ett nytt projekt. Istället började jag sticka med ett länge legat garn. För flera år sedan fick jag lovikkagarn, stickor och mönster av mina föräldrar i julklapp. Det var när mitt stickintresse fortfarande var väldigt nytt. Blev sugen på att sticka dessa vantarna efter att de andra blev klara. Vantar är roligt att sticka då man inte behöver sy ihop och fästa allt för många ändar.

Är det någon som har en bra idé om vad man kan sticka av ett garn på stickor 15?

lördag 15 december 2007

På resande fot...

Reste söderut igår, till sambons hemstad. Avslutade dagen innan min stickning. Tro det eller ej men helt plöstligt stod jag och funderade på vad ska jag sticka när vi åker?! Att ett sådant bestlut kan vara så svårt när det ligger flera vackra garnnystan i garnkorgen och väntar på att stickas. Plockade med mig några men nu är det dags för en tur på stan och är nyfiken på hur garnaffären här har förändrats.

onsdag 12 december 2007

Garn i mängder

Vantarna är klara och de blev jättebra. Lagom tjocka och väldigt mjuka ser framemot kyla så de kommer till användning. Kommer passa perfekt till att krama snöbollar med.
Tillsammans med en vän tar jag nyårslöftet att inte köpa nytt garn innan jag stickat upp det jag redan har. Föreslog idén för sambon som fick sig ett gott skratt och sa att han hittar garn lite överallt i vårt hem. Så nu är det upp till bevis och utmaningen ligger i att hitta modeller och inspiration för att förvandla garnet. Har redan börjat fundera.

Har några liggande projekt som legat väldigt länge utan att jag rört vid dem. Påbörjat att göra klart ett. En poncho som efter tvätt blev väldigt konstig i formen, jag tog upp den och tanken var att sticka om den vilket har gått väldigt långsamt och den har spenderat den senaste tiden i en påse i garderoben tills igår.

måndag 10 december 2007

Vantar

Har äntligen hittat ett vantgarn jag gillar i färgen. Det är kul att sticka med melerat då det händer något. Garnet är lite tjockare än vad jag stickat med på ett tag vilket betyder att det går fort på st 4. Brun/grönt/beigt melerat och helt underbart.



torsdag 6 december 2007

Så många ideér så lite tid

Ja, julklappsstickningen är i full gång vilket leder till att inga bilder kan visas just nu. Samtidigt som julklapparna stickas på i full fart finns det så många tankar och idéer i huvudet. Aldrig som förr spånar jag på kommande projekt.

Tänkte pröva mig på engelskt mönster men skulle behöva lite hjälp med översättning av sticktermer. Någon som känner till vart man kan hitta denna info?